Πρόβλημα: Δύο φορές το Meta Tag Description

1

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το template του blog σας να έχει ένα μικρό σφάλμα που επηρεάζει το SEO και πρέπει να διορθώσετε. Είτε στην αρχική σελίδα του blog σας, είτε σε κάποια ανάρτησή σας, μπορεί να είναι τοποθετημένη δύο φορές η ετικέτα Meta Description.

Όσοι δεν ξέρετε τι είναι οι ετικέτες Meta Tag διαβάστε το άρθρο μου:
Βάλτε meta tags στο blog σας για να το βρίσκουν ευκολότερα οι μηχανές αναζήτησης

Πώς θα ελέγξετε εάν υπάρχει πρόβλημα στο template σας


Μεταβαίνουμε στην προβολή της αρχικής σελίδας του blog μας και πατάμε Ctrl + V ή κάνουμε Δεξί κλικ επάνω της και επιλέγουμε ''Προβολή κώδικα σελίδας''. Στην νέα σελίδα που θα ανοίξει πατάμε Ctrl + F και αναζητούμε το:
name='description'

Αν το δείτε δύο φορές, τότε θα είναι τοποθετημένο μία φορά κάτω από το <head> και μια ακριβώς επάνω από την ετικέτα <title>. Ολόκληρο το meta tag θα έχει την μορφή:
<meta content='ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ' name='description'/>

Σημείωση: Ακολουθήστε ολόκληρη τη διαδικασία που σας περιγράφω παρακάτω και ας μην υπάρχει πρόβλημα στο δικό σας template, έτσι ώστε να μη το αντιμετωπίσετε στο μέλλον.


Αυτή η διπλή εμφάνιση των meta tags για την περιγραφή, δημιουργείται από τον blogger από τη στιγμή που έδωσε το δικαίωμα στους χρήστες του να εισάγουν δυναμική περιγραφή για κάθε ανάρτηση ξεχωριστά.

Αυτή η "Περιγραφή αναζήτησης", όπως ονομάζεται, βρίσκεται στο εσωτερικό της σύνταξης των αναρτήσεών μας, στο δεξί πλαίσιο των ρυθμίσεων, όπως φαίνεται στην εικόνα δεξιά.

Σε όσους δε φαίνεται η "Περιγραφή αναζήτησης", θα πρέπει να την ενεργοποιήσετε πρώτα από τις ρυθμίσεις του blog σας ακολουθώντας τα τρία βήματα της επόμενης εικόνας:

Πώς θα διορθώσετε το σφάλμα της διπλότυπης περιγραφής


Πάμε λοιπών στο αριστερό μενού του Blogger, επιλέγουμε το [Πρότυπο] και [επεξεργασία HTML]. Με Ctrl + F αναζητούμε τον παραπάνω κώδικα:
<b:if cond='data:blog.metaDescription != &quot;&quot;'> 
  <meta expr:content='data:blog.metaDescription' name='description'/> 
</b:if>

εάν υπάρχει τον ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ με τον παρακάτω:
<b:if cond='data:blog.url != data:blog.homepageUrl'>
<b:if cond='data:blog.pageType != &quot;item&quot;'>
<b:if cond='data:blog.metaDescription != &quot;&quot;'>
  <meta expr:content='data:blog.metaDescription' name='description'/>
</b:if>
</b:if>
</b:if>

Όσοι δεν μπορείτε να βρείτε τον πρώτο κώδικα στο blog σας, τότε πρέπει απλά να αντιγράψετε τον δεύτερο κώδικα και να τον επικολλήσετε ακριβώς κάτω από το <head>.

Ο μωβ κώδικας θα απενεργοποιήσει τις διπλές εμφανίσεις στην αρχική σας σελίδα και ο πράσινος κώδικας θα απενεργοποιήσει τις διπλές εμφανίσεις στα άρθρα-αναρτήσεις σας.

Αποθηκεύστε τώρα το πρότυπό σας και τελειώσαμε!
Εάν θέλετε ξανακάντε το τεστ που κάναμε και στην αρχή, προβάλλοντας με Ctrl + V τον κώδικα της σελίδας σας και θα δείτε το Meta Tag Description να εμφανίζεται πλέον μόνο μία φορά.

Βρείτε παρόμοια άρθρα εδώ:


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Δεν θα το είχα προσέξει αν δεν το ανέφερες. Μπράβο για την αναλυτική επεξήγηση. Συνέχισε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου
To Top