Πώς αφαιρούμε μια προειδοποίηση για κακόβουλο λογισμικό (Malware) από το Blog μας.

0
Μήπως blog σας έχει μολυνθεί από κάποιο είδος κακόβουλου κώδικα; Μήπως λαμβάνετε μία περίεργη ειδοποίηση, όπως "Danger Malware ahead" κάθε φορά που προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο blog σας;

Αν ναι, τότε, η ιστοσελίδα σας εξυπηρετεί πιθανώς κάποιους Hakers. Σε αυτή τη περίπτωση, θα πρέπει να ανιχνεύσετε τους ιούς κάνοντας ένα γρήγορο scan στο blog σας. Δεν πρέπει να τρομάζετε όμως, γιατί ο τρόπος για να απαλλαγείτε από μία τέτοια κατάσταση, είναι απλός και σας τον περιγράφω παρακάτω.

Τι είναι το κακόβουλο λογισμικό (Malware);

Είναι ένα είδος λογισμικού που προσπαθεί να βλάψει τον υπολογιστή σας και τα συστήματα πληροφορικής. Το Malware ή κακόβουλο λογισμικό έχει προγραμματιστεί να αποκτήσετε κρυφά πρόσβαση σε έναν υπολογιστή χωρίς καν να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη του. Ο κύριος σκοπός αυτού του λογισμικού είναι να βλάψει άλλους υπολογιστές ή τα δεδομένα του.

Πώς αφαιρούμε το Malware από το Blog μας;

Για να αφαιρέσετε ένα Malware από το blog σας, θα πρέπει να προσδιορίσετε το σημείο του κώδικα που προκαλεί το πρόβλημα. Εάν προσπαθήσετε να μεταβείτε στην τοποθεσία σας μέσω του προγράμματος περιήγησης Google Chrome, τότε θα δείτε ένα προειδοποιητικό μήνυμα, όπως αυτό στην παρακάτω εικόνα. Αυτό το προειδοποιητικό μήνυμα θα σας βοηθήσει να λύσετε το πρόβλημα.

Στο παράδειγμά μας η προειδοποίηση λέει ότι το site “παράδειγμα.blogspot.com” μπορεί να βλάψει τον υπολογιστή σας. Λίγο παρακάτω όμως αναφέρει και την πηγή του προβλήματος. Μας λέει ότι το blog μας είναι συνδεδεμένο με το “www.μολυσμένο.org” το οποίο είναι ένας γνωστός διαδικτυακός τόπος διανομής κακόβουλου λογισμικού.


Η λύση, τώρα, στο πρόβλημα αυτό είναι πολύ απλούστερη απ' ότι φαίνεται. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφαιρέσετε αυτό το σύνδεσμο από την ιστοσελίδα σας και όλα θα ξαναγίνουν φυσιολογικά.




Πηγαίνουμε λοιπόν στον Blogger.com και από το αριστερό μενού επιλέγουμε το [Πρότυπο] και [επεξεργασία HTML].
Κάνουμε μία φορά κλικ μέσα στο πλαίσιο του κώδικα έτσι ώστε να πάρει την εστίαση.
Με Ctrl + F μέσα στο πλαίσιο του κώδικα, αναζητούμε τη διεύθυνση URL της ιστοσελίδας που προκαλεί το πρόβλημα και απλά την αφαιρούμε. Όταν τελειώσουμε, πατάμε [Προεπισκόπηση προτύπου] και εάν όλα δουλεύουν κανονικά, τότε πατήστε το κουμπί [Αποθήκευση προτύπου] για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Συγχαρητήρια: Τώρα Chrome δεν θα εμφανίζει προειδοποιητικά μηνύματα στους επισκέπτες σας.

Συμπέρασμα!

Καθημερινά χιλιάδες ιστοσελίδες χτυπιούνται από Hakers, οπότε και η δικιά σας βρίσκεται σε κίνδυνο μιας και θα μπορούσε να είναι το επόμενο θύμα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να λαμβάνετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις ασφαλείας πριν είναι πολύ αργά. Δεδομένου ότι, ο Blogger είναι ένα ασφαλές περιβάλλον και δεν μπορεί να χτυπηθεί από Hakers, δεν σημαίνει ότι το πρότυπο που χρησιμοποιείτε εσείς δεν περιέχει κακόβουλο κώδικα. Έτσι, πάντα να κατεβάζετε πρότυπα από αξιόπιστες πηγές. Επιπλέον, πριν από την εφαρμογή του στο blog σας, κάντε του έναν έλεγχο-σάρωσης σε έναν online security scanner, όπως αυτούς που σας παραθέτω εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top