Πως σκανάρουμε το blog μας για κακόβουλο (Malware) κώδικα.

0
Με την επιλογή ενός δωρεάν προτύπου για το Blog μας, παίρνουμε συχνά το ρίσκο να περιέχει κρυμμένο μέσα στον κώδικά του ένα κακόβουλο (Malware) script. O ιδανικός τρόπος για την αντιμετώπιση αυτών των περιπτώσεων είναι να κάνουμε έναν έλεγχο-σάρωσης του προτύπου μας, με τη βοήθεια κάποιων online εργαλείων που διατίθενται στο διαδίκτυο. Δείτε μερικά τέτοια προγράμματα παρακάτω...

Sucuri
Το Sucuri είναι το πιο δημοφιλές, δωρεάν και ενημερωμένο εργαλείο για τη σάρωση κακόβουλου λογισμικού και ιών για το δικτυακό σας τόπο.

AVG Scan Web Pages
Ένα επίσης καλό εργαλείο με την αξιοπιστία του AVG.

Norton Safe Web
Το Norton Safe Web είναι παρόμοιο με τα παραπάνω και επίσης αξιόπιστο.


Virustotal
Μπορείτε να βασιστείτε σε αυτό γιατί το VirusTotal ανήκει στη Google. Είναι μια δωρεάν υπηρεσία που αναλύσει ένα site και εντοπίζει worms, trojans, malwares και άλλα ύποπτα αρχεία που ενσωματώνονται στο δικτυακό τόπο. Σαρώσετε το site σας σε διαφορετικές κορυφαίες μηχανές antivirus και σαρωτές ιστοσελίδων.

Comodo
Το Comodo είναι άλλο ένα δωρεάν εργαλείο που κάνει τη δουλειά του αρκετά εντυπωσιακά. Σαρώνει το site σας για κάθε ύποπτη δραστηριότητα. Δεν παρέχει αναλυτικά στοιχεία, όπως το Sucuri και το VirusTotal, αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε και αυτό.
Google Ασφαλής Περιήγηση
Πρόκειται για ένα εύχρηστο εργαλείο, το οποίο σας επιτρέπει να ελέγξετε μια ιστοσελίδα που νομίζετε ότι μπορεί να διανέμει malware. Πληκτρολογήστε το ακόλουθο στη γραμμή διευθύνσεων του browser σας:

http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=URL
Όπου URL το URL του site που θέλετε να ελέγξετε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top